Kan du se, hvad der er galt? Flagbrøler på Færøernes nationaldag

I dag er Færøernes nationaldag, Olaifesten, og det er i år ekstra synligt i Danmark.

For nylig fik statsminister Lars Løkke Rasmussen nemlig gjort dagen til national flagdag sammen med den grønlandske nationaldag 21. juni, så alle statslige flagstænger skal flage med det færøske flag, Merkið, i dag, 29. juli.

Det er naturligvis derfor, man kan se det hvid-blå-røde korsbanner vaje fra flagstænger over hele landet. Herunder også over Børsen i København.

Her er der bare ét problem.

Flagene i det gamle tårn med det karakteristiske, snoede spir, er nemlig ikke Færøernes flag. I stedet for et rødt kors med blå kanter har flagene et blåt kors med røde kanter.

Løkke sætter punktum for flagstangsmysteriet

Christian IV’s gamle børsbygning ejes i dag af Dansk Erhverv. Til TV 2 forklarer bygningens servicetekniker, at de simpelthen har modtaget de forkerte flag fra leverandøren.

»Jeg har netop snakket med flagleverandøren, og han beklager selvfølgelig fejlen,« lyder det.

Teknikeren oplyser desuden, at de rigtige flag vil blive sat op hurtigst muligt.

»Der har ikke været nogen negative reaktioner på det. Folk har taget det med et smil,« siger han til TV 2.

Men sagen stopper ikke her. Langt fra.

Københavns Universitet er tilsyneladende ramt af samme bommert som Børsen. På billeden nedenfor ses det samme, forkerte flag over universitetets hovedbygning på Frue Plads midt i København. Også i Høje Taastrup skal det falske flag være observeret, beretter eb.dk.

Det falske færøske flag over Københavns Universitet bygninger på Frue Plads midt i København. Foto: Mikkel Wrang

Forarbejdet til de nye flagdage, som altså var Lars Løkke Rasmussens påfund, fik i begyndelse af året stor opmærksomhed, fordi samtlige statslige flagstænger i landet pludselig skulle tælles. Ingen viste dog på daværende tidspunkt hvad årsagen til stang-tælleriet var, og gætterierne fik derfor frit spil.

Sagen blev hurtigt døbt »flaggate«. Og nu kunne det tyde på, at en »flaggate« nr. 2 er under opsejling.

Til Jyllands-Posten ønsker leverandøren af de falske, færøske flag ikke at udtale sig før på mandag. Det er dermed ikke muligt at få oplyst, hvor mange forkerte flag, der er leveret til statslige institutioner rundt om i landet.

Efter grundig optælling ligger det dog fast, at der findes 534 statslige flagstænger i Danmark.

Sådan ser et ægte færøsk flag ud:

Arkivfoto: Jan Dagø

Der findes 17 officielle flagdage i 2016 blandt andet Langfredag, befrielsesdagen 5. maj, Grundlovsdag og ikke mindst prins Henriks fødselsdag. På disse dage har statslige myndigheder pligt til at hejse flaget fra deres bygninger, mens privatpersoner og -virksomheder selv må bestemme.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and