Glæd dig: Snart kan du få bredere flysæder

Er man bred over hofterne, kan det være svært at klemme sig ned i et flysæde. Men i fremtiden kan sæderne i flyene være så fleksible, at der er plads til passagerer i alle størrelser – i det hele taget skal større sæder skabe mere komfort for passagerer på økonomiklassen.

Avisen The Telegraph skriver, at den canadiske flyproducent Bombardier vil præsentere et nyt fly, hvor kabinen er indrettet med større sæder og en bredere midtergang.

Sæderne i det nye fly, der er af flytypen CS100, vil måle 47 centimeter i bredden på sæderne ved vinduet og midtergangen, mens sædet i midten vil være lidt over 48 centimeter bredt. Et flysæde er normalt mellem 41 og 44 centimer bredt afhængigt af flytype og selskab.

CS100 er allerede blev solgt til Swiss Airlines, og virksomheden forventer at sælge 7000 fly inden for fire år, da flyene er konstrueret på baggrund af en efterspørgsel fra flyselskaberne.

Anmeldelse af nyt SAS-fly fra København til New York: 5-retters middag, specialøl og mulighed for at lægge sæderne ned

– Vi spurgte flyselskaberne, hvilken størrelse på sæderne de synes var passende. De svarede mellem 47 og 48 centimeter, da det gav bedre plads for passagererne. Luftfartsselskaberne efterspurgte fly med bedre komfort, siger Ross Mitchell, der er Bombardiers kommercielle vicepræsident, ifølge The Telegraph.

Også flyfabrikanten Airbus er i færd med at tænke innovativt, når det kommer til sæderne i flyet. De har søgt patent på et sæde, som passagerne selv kan justere. Rejser man eksempelvis med et barn, kan man gøre det ene sæde mindre, så de resterende to sæder bliver større.

Ifølge redaktør på branchesitet Check-in.dk, Ole Kirchert Christensen, er det ikke særlig ofte, at man i Danmark rejser med passagerer, der er for store til at sidde i et sæde.

Lang ventetid i lufthavnen? Her er en lynguide til, hvad du kan opleve i fire kendte storbyer på 10 timer

– Jeg tror mest, det er et behov, der er i Nordamerika. Men man kan sagtens få bedre plads, hvis man ønsker det. Der er nemlig mulighed for at booke to sæder hos flyselskaberne. I de tilfælde vil armlænet blive fjernet, og man kan få et sikkerhedsbælte, der er større, hvis der er behov for det, siger han og fortæller, at man oftest betaler for halvandet sæde, når man booker to sæder.

Hos SAS oplyser man, at der er en stigende efterspørgsel på komfort – især på de længere flyrejser.

– På vores lange flyvninger tilbyder vi “Plus” og “Business” for dem, som søger ekstra komfort under deres rejse, uanset om det er på grund af overvægt eller ønsket om mere plads. Det er bredere sæder, der kan lægges ned, og de er blevet ret populære blandt vores kunder, siger Miriam Skovfoged, der er pressechef i SAS, til Ritzau Fokus.

Indtil nu er det især på businessclass, at der bliver tilbudt mere komfortable sæder.

– I de senere år er der sket en stor udvikling, hvor man har sammenbygget mange ting i sædet, så der både er stikkontakter og plads til, at man kan lægge sin computer væk, mens man spiser. Sæderne er ergonomiske, således at den rejsende kan ligge og sidde i forskellige stillinger og samtidig have alle de nødvendige ting inden for rækkevidde, siger Ole Kirchert Christensen.

Men i fremtiden er det altså ikke kun dem, der har råd til at investere i businessclass-billetter, der får mere plads til bagdelen. Ud over de nye fly fra Canada kan SAS også sende nye Airbus-fly på vingerne, som kan byde på bedre plads.

– Til efteråret kommer vores første A320Neo (navnet på modellen fra Airbus, red.). Flyet har en større kabine, og dermed er der også bredere sæder, oplyser Miriam Skovfoged.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and