Eksplosion i Malmø menes at være håndgranat

Eksplosionen, som torsdag aften rystede en lejlighed i Malmø, skyldtes sandsynligvis en håndgranat, der blev kastet ind i lejligheden.

Det er formodningen fra svensk politi dagen efter eksplosionen, skriver Sydsvenskan.

»Vi antager, at det drejer sig om en håndgranat, og vi kategoriserer sagen som almenfarlig ødelæggelse,« siger presseansvarlig hos Skåne Politi, Ewa-Gun Westford, til avisen.

»Vi tror, at det drejer sig om et målrettet attentat,« tilføjer hun.

Ingen befandt sig i lejligheden, da granaten sprang og ingen er blevet meldt sårede. Indtil videre er der heller ingen meldinger om motiv eller den eventuelle gerningsmand.

Skyderi i indkøbscenter i Malmø – én person såret

Lejligheden i Trelleborgsgatan i det centrale Malmø fik blæst ruder ud så glasskår splintredes ned på gaden.

Politiet modtog alarmen kort før kl. 22 torsdag og sendte omgående patruljer til stedet. Området blev afspærret mens politiets bombeteknikere arbejdede i lejligheden til ud på natten.

To kvinder på henholdsvis 22 og 37 år bor ifølge Sydsvenskan på adressen, men lejligheden kan have været lejet ud. Den yngre af de to kvinder skal være blevet afhørt af politiet.

Malmø har i flere år været plaget af talrige angreb med håndgranater. I 2014 fandt der 25 eksplosioner sted, og tallet nåede endnu højere i 2015. Mange af granaterne menes at stamme fra tidligere konflikter på Balkan.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and