Bios-boss: Vi kunne have undgået en konkurs

Der var ingen grund til, at Bios Danmark skulle gå konkurs i denne uge, og at ambulancedriften dermed skulle overgå til Region Syddanmark.

Det mener i hvert fald Stef Hesselink, direktør for Bios i Holland.

Han mener, at lidt mere tålmodighed havde gjort det muligt for Bios at tilbagebetale de 31,5 mio. kr., som Region Syddanmark ved en fejl kom til at udbetale til Bios Danmark.

 ”Vi havde en tilbagebetalingsplan, som skulle vare et år. Det kunne vi sagtens have gjort. Hvis regionen havde haft lidt mere tålmodighed, så kunne vi have betalt pengene tilbage. Så jeg tror, det var et politisk valg for at kunne drive ambulancerne i offentligt regi,” siger Stef Hesselink.

Ulovlig statsstøtte

Kammeradvokaten har dog slået fast, at regionen ikke måtte vente et år med at få pengene, da det dermed kan betragtes som ulovlig statsstøtte.

Kunne I ikke betale pengene tilbage hurtigere end et år?

”Vi startede med en plan på at betale tilbage på et år. Det var vores udgangspunkt i forhandlingerne. Men regionen ville ikke betale. I fredags sagde de, at vi skulle betale tilbage med det samme. Det kan man ikke organisere på to dage,” siger Stef Hesselink.

Mandag begærede Region Syddanmark Bios Danmark konkurs. En konkurs som blev endegyldig onsdag i Skifteretten i Odense.

Men et år er også lang tid for at betale et beløb tilbage, man skylder. Kunne I ikke have betalt det tilbage hurtigere?

”Måske kunne vi have betalt det i løbet af et par måneder. Men det finder vi aldrig ud af nu.”

Mener du, at regionen overhovedet havde mulighed for at give jer mere tid til at betale pengene tilbage?

”De har altid et valg.”

Så du mener, det var vigtigere for regionen at komme af med jer end at få deres penge tilbage?
 ”Det handlede ikke om at komme af med os. Det handlede om, at regionen selv vil have ambulancedriften,” siger Stef Hesselink.

Formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V) har tidligere slået fast, at hun ikke vil give Bios Danmark henstand, fordi det vil være ulovligt,.

Desuden mener Stephanie Lose, at ambulancedriften er for alvor til, at regionen vil vente på, at Bios fik betalt de 31,5 mio. kr. tilbage.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and